Facebook #11, publicatie 20 mei 2016                                    

 

Catalyst wil de capaciteiten benutten van vrouwen die gezin en werk willen combineren.

Deze organisatie bestaat sinds 1962. Het doel was toen al, in die tijd, de ongebruikte capaciteiten te gebruiken van vrouwen die gezin en werk willen combineren.

Wie zijn zij?
Catalyst is een nonprofit organisatie die de vooruitgang van vrouwen wil versnellen via betaald werk. Door werkplekken te creëren waar werknemers op elk niveau kunnen functioneren.
Research centra
Het werk van Catalyst is geworteld in research. De Catalyst research centra onderzoeken werkomgevingen en ervaringen van werknemers uit de hele wereld om de huidige condities te begrijpen en om strategieën te vinden voor verandering. Ze documenteren lange termijn trends en barrières voor vrouwen voor vooruitgang. Ze rustten individuen en organisaties uit met gereedschappen en kennis die nodig zijn voor het opzetten en steunen van werkplekculturen waaraan iedereen zich in kan vinden.
 
Hun rapporten worden vaak geciteerd in de internationale media. Ze laten de uitdagingen voor organisaties en vrouwen op het werk zien over de hele wereld. Er zijn uitgebreide handboeken uit de praktijk die modellen voor veranderingen laten zien. Van diepgaande en rigoureuze research tot makkelijk toegankelijke data en grafieken, Catalyst is de bron voor informatie over vrouwen en werk.
 
Catalyst functioneert als een katalysator door exploratief onderzoek, door de werktuigen en service, bijeenkomsten en herkenbare programma’s. Daarnaast verhogen ze het bewustzijn van hoe wereldwijde organisaties winst maken en voorzien de organisaties van handleidingen en oplossingen om werkelijke verandering tot stand te brengen.
Catalyst nodigt vrouwen, mannen en organisaties uit om met ons samen iets op te bouwen dat het zakendoen, de maatschappij en het leven verbetert.
 
Catalyst nu
Hoewel we veel vooruitgang hebben geboekt is er nog veel werk te doen. Met kantoren in Australie, Canada, Europa, India, Japan en de VS, heeft Catalyst meer dan 800 ondersteunende organisaties wereldwijd, inclusief ondernemingen, scholen, media en publieke informatie en maatschappijen die miljoenen vrouwen omvatten.
 
Europa
Catalyst in Europa is in 2006 opgezet om Europa te voorzien van specifieke en creatieve oplossingen om organisaties te verbeteren en de werkomgeving te vernieuwen. Ze brengt haar research in de praktijk. De belangrijkste punten waarop lidorganisaties voordeel kunnen hebben van het Catalyst Europa team zijn: inclusief leiderschap en cultuur, onbewuste vooroordelen, flexibele werktijden, hulpbronnen voor werknemers, het betrekken van mannen bij veranderingen.
Experts van Catalyst Europa zijn beschikbaar om dynamische ondersteuning te geven via workshops, master-klassen, consulten, inzicht sessies, en meer, afhankelijk van de behoeftes en doelen van de
organisatie.
 
Wordt Catalyst in Nederland ingeschakeld bij de verdeling van het betaalde en onbetaalde werk?
Caroline Pickard is consultant in de Benelux vanuit Catalyst Europa, ze wordt regelmatig uitgenodigd als spreekster, panellid en gespreksleider.
1 In 2015 heeft Shell Caroline Pickard twee keer uitgenodigd, ëën keer als panellid en één keer als moderator van een panel. En Nuon een keer voor een presentatie en deelname aan een discussie.
2. Ze schreef een blog op de website van Catalyst over vaderschapsverlof in Nederland.
3. Vaderschapsverlof, opmerkelijk initiatief in Nederland, zie F#12 Papamaand