Facebook #1, gepubliceerd op 11 maart 2016

 

HeForShe

In 2014 is door de VN-vrouwen de HeForShe-campagne opgezet om mannen en jongens te betrekken bij het bereiken van sekse gelijkheid en vrouwenrechten. De campagne moedigt hun aan om zich uit te spreken en om actie te ondernemen tegen ongelijkheid waar vrouwen en meisjes tegenaan lopen.

Het is voor het eerst dat mannen en jongens worden uitgenodigd om zich achter ons gemeenschappelijk doel te zetten, namelijk wereldwijde seksegelijkheid. Met het streven is om dit in 2030 te bereiken. 

Hun motto is: 
‘What we share is more powerful than what divides us. Take action now to create a gender equal world’.
Wat we delen is krachtiger dan wat ons verdeelt. Onderneem nu actie voor een sekse gelijke wereld. 

Via een speciale kick-start op 20 september 2014 op het hoofdkantoor van de VN in New York riep de Goodwill Ambassadeur Emma Watson (oud ‘Harry Potter’-actrice, 24 jaar), in een toespraak over haar eigen weg naar het feminisme, mannen en jongens op mee te strijden tegen vrouwenonderdrukking. Deze toespraak werd via de sociale media een hit.

Tevens wilden de VN vrouwen ondersteuning van de campagne door 100.000 mannen, welk doel in drie dagen bereikt werd. O.a. Barack Obama en Secretaris-General Ban Ki-moon tekenden voor de campagne. 

 

        

 
Sociale media
Op facebook stond op 22 januari 2016 het volgende bericht:
‘Er zijn tot nu toe meer dan 2.5 miljoen tweets in Twitter geplaatst over ‪#‎heforshe in meer dan 200 landen. Het is een wereldwijd gesprek’
Twitter heeft 300.000 volgers