Facebook #13, nog niet gepubliceerd, opgesteld vanwege artikel in het Parool op 15 aug 2017
                               Lees ook: Arabische man heeft het ook niet makkelijk

 

Platform Emancipator

Ook Nederlandse mannen worden eindelijk actief, al gaat het vooral over geweld tegen vrouwen en zorg, twee zaken die vooral in hun eigen belang zijn. En natuurlijk beeldvorming, hoe moeilijk mannen het hebben om te emanciperen. Dat wil in feite zeggen ... hoe moeilijk het is om afstand te doen van hun voorrechten.

Waar houdt Emancipator zich mee bezig
Onderzoek en projecten over mannelijkheid en mannenemancipatie, het geven van handvaten en tips aan professionals, organisaties en beleidsmakers om beeldvorming te doorbreken en mannenemancipatie te bevorderen.
Toegepast op:
- verminderen van geweld tegen vrouwen
- uitbreiding vaderschapsverlof
- herverdeling arbeid en zorg
- seksuele diversiteit
 
MenEngace NL 
Emancipator is aangesloten bij MenEngace, de wereldwijde alliantie van 600 organisaties in 30 landen die met jongens en mannen werkt aan vrouwenemancipatie en een betere wereld, ook voor henzelf. MenEngage NL bundelt Nederlandse organisaties, professionals en individuen die zich inzetten voor mannen en emancipatie. MenEngage NL vindt zijn oorsprong in het Oranje Fonds programma Netwerk Man 2.0. Aangesloten zijn in Nederland: Rutgers WPF, the Netherlands, eMANcipator, WO=MEN Dutch Gender Platform

Rutgers WPF, the Netherlands. Rutgers is het Nederlandse kenniscentrum rond seksualiteit. Al jaren werken wij aan de verbetering van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten in Nederland en in Europa, Afrika en Azië. De aanpak van Rutgers integreert beleidsbeïnvloeding, onderzoek en steun aan professionals in het veld. Heeft 90 betaalde medewerkers. Gaat sinds 1 januari 2011 samen met de World Population Foundation

WO=MEN Dutch Gender Platform is in 2006 opgericht vanuit het feminisme. Verschillende Nederlandse organisaties en individuen maakten zich namelijk zorgen of de vrouwenrecht-doelen die in 1995 in Beijing zijn vastgesteld wel gehaald zouden worden. WO=MEN zet zich in voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen (gender equality) en de rechten en empowerment van vrouwen wereldwijd. In Nederland werken 7 betaalde medewerkers.

Vrouwenrechten-, gendergelijkheids-, diaspora-, vredes- en ontwikkelingsorganisaties en -activisten, ondernemers, militairen en academici werken samen in WO=MEN, het grootste netwerk in Europa op dit gebied. 

Emancipator is de Nederlandse organisatie voor mannen en emancipatie op thema’s, als geweld, arbeid & zorg, seksualiteit en seksuele diversiteit. In beleid, programma’s en projecten is steeds meer aandacht voor jongens en mannen, zowel in Nederland als in de rest van de wereld. Veelal is hierbij sprake van een enorm gefragmenteerd speelveld. Emancipator verzamelt en ontsluit de kennis, verbindt de professionals en streeft naar een gemeenschappelijke visie op mannenemancipatie.

 

White Ribbon Campagne Nederland
Op de website van Emancipator lijkt het dat zij actief meedoen aan de White Ribben Campagne, een 16 daagse internationale actieve campagne tegen geweld, van 29 november tot 13 december 2016. Minister Jet Bussemaker heeft de Nederlandse afdeling eind november gelanceerd en gesubsidieerd. De afdeling in Nederland is opgezet door vrouwen, Emancipator wordt niet genoemd op hun website.

De White Ribbon Campagne richt zich vooral op moedersterfte en gezondheidszorg, al vele jaren. Zij richten zich daarbij ook op mannen. Het is een internationale organisatie met vrienden in 155 landen. Iedereen kan (kosteloos) vriend worden en zich zo uitspreken tegen moedersterfte.

Emancipator eigent zich het initiatief van vrouwen toe!!

Emancipator meldt op hun website: De White Ribbon Campagne is de grootste wereldwijde beweging van mannen die zich inzet voor het stoppen van geweld tegen vrouwen. De campagne vraagt mannen zich expliciet uit te spreken tegen het geweld door een statement te maken: “Ik zal nooit geweld gebruiken tegen vrouwen, het nooit goedpraten en het nooit negeren”.

Video van 2 maart 2013.

White Ribbon NL streeft naar een wereld waarin zwangerschap en geboorte voor alle vrouwen veilig is. Word Vriend | Draag het witte lintje |