Facebook #8, publicatie 29 april 2016

 

11 Rules Male Feminists Must Follow, bijdrage uit Canada, 9 juli 2015

Slechts elf regels(!) hoef je te volgen als je een mannelijke feminist wilt zijn.
Én wat feiten uit het verleden die vrouwen in een slecht daglicht zetten.
'Plus some historical facts that don't paint "women getting the vote" in flattering light'
Welke 'regels' zijn dit? Wat vinden wij ervan? Nederlandse tekst.
Lees de tekst mee via Engelse tekst, of via YouTube, klik op méér en klik op transcript. 
 

    

 

Introductie

Deze video is gemaakt naar aanleiding van de HeForShe campagne en de lancering van de website ItsOnUs van het Witte Huis, beiden in september 2014, meer info op Facebook #1 en #2. Ze hebben ons aangezet om kritischer naar het feminisme te kijken. Vooral ook naar het feminisme van mannen, gegeven de vele manieren dat institutioneel seksisme en patriarchaat omgevingen hebben gecreëerd waar traditionele witte en mannelijke mannen de macht en privileges hebben. 

Houd in gedachten dat een feminist, zoals gedefinieerd door de Nigeriaanse schrijfster Chimamanda Ngozi Adichie, een persoon is die geloofd in sociale, politieke en economische gelijkheid van de seksen.

Hoewel sommigen denken dat er voor mannen geen plaats is binnen deze beweging, beargumenteren anderen dat de strategie van sociale bewegingen juist het bouwen van bruggen van solidariteit moet zijn.

Voor mannen die werkelijk wensen deel te nemen aan de strijd van sekse gelijkheid, zijn hier enkele regels die hun kunnen helpen om zich bewust te blijven of zich bewust te worden hoe hun identiteit beperkt kan zijn in hun begrip voor de vrouwenstrijd.

 

So You Want to Be a Male Feminist? Here Are 11 Simple Rules to Follow

Bovenstaande video is mede tot stand gekomen naar aanleiding van een artikel gepubliceerd op 10 januari 2015 door Derrick Clifton.  Ook een Nederlandse vertaling
Oorspronkelijk gepubliceerd op Mic en met hun toestemming op MT gepubliceerd.
Joseph Gordon-Levitt. Aziz Ansari. John Legend.