Tijd voor actie, Golden Globesshow op 7 januari 2018

Time's Up heeft vrouwen ook opgeroepen om zwart te dragen op de Golden Globes van aanstaande zondag, om de rode loper te gebruiken om zich uit te spreken tegen gender- en raciale ongelijkheid, en om het bewustzijn over hun initiatief en het juridische fonds te vergroten.
"Dit is een moment van solidariteit, geen moment van mode," zei mevrouw Longoria. Een grote meerderheid van de vrouwen die waren gecontacteerd en gepland om de ceremonie bij te wonen, beloofde mee te doen, zei ze.

De Golden Globe is een onderscheiding die wordt toegekend door de leden van de Hollywood Foreign Press Association (HFPA). De prijs is ter erkenning van uitmuntendheid in film en televisie, in binnen- en buitenland. De jaarlijkse uitreiking maakt deel uit van het Amerikaanse prijzenseizoen, met als hoogtepunt de Oscar, officieel de Academy Award. Dit is de belangrijkste filmprijs in de Verenigde Staten. Jaarlijks, sinds 1929, in de maand februari, worden de prijzen in 24 categorieën uitgereikt in het Dolby Theatre in Hollywood.
De Globes worden in januari sinds 1944 uitgereikt, de Globes voor televisieseries sinds 1956. De prijs is ter erkenning van uitmuntendheid in film en televisie, in binnen- en buitenland, van het afgelopen jaar
 
Oprah Winfrey kreeg zondag de prestigieuze Cecile B. de Mille Award voor haar gehele werk als actrice, filmregisseur en producer. Deze prijs is genoemd naar de regisseur Cecil B. de Mille (1881-1959).
 
                          Met haar toespraak bracht ze niet alleen de zaal in vervoering.
                             Haar fans twitterden #oprahforpresident.  

 

Naarmate er meer vrouwen naar voren kwamen en meer mannen werden beschuldigd van misbruik, ontmoette een groep vrouwelijke talentagenten elkaar bij Creative Artists om het probleem te bespreken en oplossingen te verkennen. De groep breidde al snel uit tot tientallen en uiteindelijk ongeveer 150 deelnemers (het is sindsdien verdubbeld als de actrices die zich hebben aangesloten bij uitbreiding naar New York en Londen), die wekelijks bij elkaar komen in het kantoor en in woonkamers in Los Angeles, maar ook voor een dag lang workshops.