NIEUW: de Vrouw Vriendelijke Stad nu ook in Amsterdam

 
Facebook 10, gepubliceerd 14 april 2017
 

Op elke hoek een mosaïk met de tekst Women Friendly City

Sinds kort is er de 'Women Friendly City' plaquette in Amsterdam, een nieuw middel tegen straatintimidatie. De eerste plaquette is door de gemeente Amsterdam op 6 maart 2017 uitgereikt aan Mieke Martelhoff, die in 1980 Vivelavie heeft opgezet.

Het is vanwege haar grote bijdrage aan het creëren van een gastvrije en veilige uitgaansplek voor vrouwen in Amsterdam. Tot ver over de grens staat Vivelavie bekend als een café waar mensen zichzelf kunnen zijn zonder dat ze worden lastiggevallen. Maar ook buiten haar café zet zij zich in voor een tolerante en veilige stad.

 

Amsterdam heeft onlangs een aanpak vastgesteld om zichtbaar een vuist te maken tegen (seksuele) straatintimidatie. De aanpak richt zich op verschillende groepen die hier veel mee te maken hebben, zoals vrouwen, LHBTI-ers, Amsterdammers die een hoofddoek of een keppel dragen en mensen met een handicap.

 

Lees meer in de folder over de Vrouw Vriendelijke Stad

Iedereen kan een plaquette bestellen vanaf 395 euro. Hiervan gaat een gedeelte naar een blijfhuis in Amsterdam. De plaquette is van beton en mozaïk en wordt gemaakt door vluchtelingenvrouwen, vrouwenorganisaties en Pantar. Er zijn tien verschillende ontwerpen.

Het is de bedoeling dat er op elke straathoek eentje wordt opgehangen en dat Amsterdam de meest vrouw vriendelijke stad wordt (!)