Vrouwen moeten het van vrouwen hebben, volg Rivkah op Facebook om kennis te maken met de speelsters.

 
Facebook week 31, 4 augustus 2017 gepubliceerd
 

Verslaggeving op tv.

Nog meer opmerkingen over de eerste wedstrijd van het EK vrouwenvoetbal op NOS1.
Het gebrek aan vrouwelijke commentatoren werd gelukkig opgemerkt door Radio1, die een wedstrijd uitschreef voor de beste vrouwelijke commentator.
 
De huldiging van Vera Pauw in de pauze werd niet uitgezonden! De KNVB heeft haar benoemd tot bondsridder. De 54-jarige Pauw wordt gezien als een van de pioniers van het vrouwenvoetbal in Nederland. Ze kwam zelf 89 keer in actie voor de 'Leeuwinnen' en was bondscoach van de vrouwen tussen 2004 en 2010.
 
In de 32e minuut werd geklapt voor de vorige week op 32-jarige leeftijd overleden  Amsterdamse voetbalster Sylvia Nooij. Zij kreeg een epileptische aanval die ze niet heeft overleefd.
In de 34e minuut werd er opnieuw geklapt, ditmaal voor Ajacied Abdelhak Nouri. Nouri zakte vorig weekend in Oostenrijk in elkaar tijdens een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen door hartritmestoornissen en belandde op de intensive care van een ziekenhuis in Innsbruck. Daar werd duidelijk dat hij ernstige en blijvende hersenschade heeft.
Voor wat Nourie overkwam is zeer veel publieke belangstelling, voor de voetbalster Sylvia geen enkele.

Foto: Eindelijk waardering voor Vera Pauw van officiële zijde
'Wat de KNVB betreft, is Vera Pauw de grondlegster van het vrouwenvoetbal in ons land', zei bondsvoorzitter Michael van Praag. "Je was onmisbaar voor de ontwikkeling. Als dank voor alles wat je hebt gedaan, word je bondsridder van de KNVB.''
 
EIGEN MEDIA blijven nodig
Rivkah op het Veld, verslaggeefster bij NOS Sport, bedacht haar eigen onlineserie om de voetbalvrouwen voor te stellen. Elke dag een nieuwe aflevering, waarin ze via een ongewone situatie meer van enkele speelsters te weten komt.
 

15 juli 2017. In deze video tackelt Rivkah de NOS-analisten van het EK vrouwenvoetbal. Daphne Koster, Manon Melis en Anouk Hoogendijk vertellen je welke Oranjevrouw de beste schaar in huis heeft, wie de nieuwe Anouk Hoogendijk is en wie de vrouw in vorm is.

Hier de vraag: wie kan er het beste het hoofd van de NOS tackelen?

Foto v.l.n.r. Manon Melis, Daphne Koster, Rivkak en Anouk Hoogendijk