Drieluik waarin drie jonge vrouwen van PowNed op zoek gaan de positie van de vrouw anno 2018
'Is feminisme wijvengezeik of valt er nog wel een strijd te strijden?'
 

Aandacht voor de economische situatie van een alleenstaande moeder en Single SuperMom 

In aflevering 3 wordt onder andere aandacht besteed aan de economische situatie van een alleenstaande moeder en Single SuperMom. Te bekijken van 11.01 tot 14.33ste minuut

Single SuperMom is een netwerk.  
Het doel is het versterken van de positie, het welzijn én het netwerk van alleenstaande moeders. Er zijn een half miljoen eenouder gezinnen.
 
 

In aflevering 3 onderzoeken ze de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt. Het gaat onder anderen de discussie over gelijke beloning van vrouwen en mannen en waarom vrouwen zo slecht kunnen onderhandelen.

De Tweede Kamer wil een wet opstellen over gelijke beloning en houdt hierover een hoorzitting.
Voor en tegenstanders komen aan het woord.
Lilianne Ploumen, kamerlid van de PvdA is voorstander. Oorzaak loonkloof is onduidelijk

Marianne Zwagerman, columnist/media entrepreneur is tegenstander. Volgens haar liggen de oorzaken bij vrouwen zelf.Beluister hun argumenten: 3.58 tot 7.40ste minuut.

Vreneli Stadelmaier heeft een boek uitgegeven over waarom vrouwen slecht kunnen onderhandelen  ‘F*CK de onzekerheid’, nooit meer (onterecht) bang om door de mand te vallen, 2014.
Onderhandelen hebben vrouwen niet geleerd, tenminste, niet om voor zichzelf te onderhandelen. 19.53 tot 23.40ste minuut.
 
In aflevering 1 brengen de vrouwen in beeld wat het afgelopen jaar op feministisch gebied de media heeft gehaald, van de #MeToo discussie tot nieuwe opvallende bewegingen als free bleeding.

Aflevering 2 zoomt in de vrouwen op het thema seksualiteit. Hoe is het gesteld met de positie van de vrouw in bed? Eist ze haar plek op of is het vooral de man die aan zijn trekken komt? En waarom zijn vrouwelijke tepels – anders dan mannelijke tepels – zo'n taboe? Ze reizen af naar het Free the Nipple festival in Brighton, spreken met seksuologe Goedele Liekens en nemen de proef op de som met een masturbatiecursus.

Aflevering 1. https://youtu.be/bKTUAyCWmFA    algemeen in de media
Aflevering 2. https://youtu.be/ur5PqbQ-CAo    seksualiteit en spiritualiteit
Aflevering 3. https://youtu.be/A8GWqjyW7p8    over werk