Stelling 8 over de voorgestelde wet Partneralimentatie, verlies aan verdiencapaciteit

 
Informatie: Een nieuw woord in de wet is verdiencapaciteit. Dit woord zal in de discussies over de wet nog vaak gebruikt worden en is een ingewikkelde term die voor veel verwarring zorgt.
 
Toelichting: De verdiencapaciteit gaat uit van het inkomen dat vóór het huwelijk werd verdiend. Door keuzes tijdens het huwelijk, door bv. parttime te gaan werken, daalt het inkomen van de ene partner. Dit inkomensverlies heet dan ‘verlies aan verdiencapaciteit’. De andere partner blijft over het algemeen fulltime werken en zijn inkomen is dan meestal hoger dan aan het begin van het huwelijk door de inflatiecorrecties en loonsverhogingen.
Hij heeft géén verlies aan verdiencapaciteit en kan bij voldoende inkomen partneralimentatie betalen als compensatie van de inkomensachteruitgang van de ander.
Door een rekenvoorbeeld zullen we duidelijk maken waarom deze berekening van de partneralimentatie dikwijls onrechtvaardig zal uitpakken voor vrouwen. Lees verder
 
Stelling 8 : De partner die minder gaat werken vanwege de zorg van kinderen en het huishouden mag er na een scheiding financieel niet op achteruitgaan

Plaats een reactie!

Deel jouw mening met de andere bezoekers

Meld je aan of registreer je om een reactie te plaatsen!
Wachtwoord vergeten? Klik hier om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

0 Reacties